Tanden bleken bij de tandarts

Vind je het vervelend dat je tanden niet helemaal wit zijn, maar heb je weinig vertrouwen in de behandelingen die op de markt verkrijgbaar zijn? Dan is het verstandig om je tanden te laten bleken bij de tandarts in Zaandam. Zo weet je dat het bleken van je tanden veilig gebeurt en hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je tanden.

1. De kleur van je tanden

De kleur van tanden en kiezen is voor iedereen anders. De een heeft wittere tanden dan de ander. De tanden en kiezen van een gebit hebben niet allemaal dezelfde kleur. Het kan zijn dat de kleur van een enkele tand of kies sterk afwijkt van de rest.

Tanden bestaan ​​uit glazuur en dentine. De dikte en kleur van uw dentine bepaalt de kleur van de tand. De kleur van uw dentine is genetisch bepaald. Omdat de hoektanden een dikkere laag dentine hebben dan de andere tanden, zijn ze vaak iets geler dan de andere.

2. Kleur verandering

Tanden kunnen van kleur veranderen door koffie, thee of rode wijn te drinken of door sigaretten te gebruiken. Dentine vormt zich nog steeds: hierdoor kunnen uw tanden donkerder worden naarmate u ouder wordt. De dentinelaag wordt dikker, terwijl de glazuurlaag dunner wordt door slijtage. Na verloop van tijd kunnen er ook barsten in het glazuur ontstaan. Dit vergemakkelijkt de penetratie van voedsel- en drankkleurstoffen in de tand.

Als u niet tevreden bent met de kleur van uw tanden, kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken. Door je tanden te bleken worden je tanden een paar tinten witter en zien ze er meteen schoner en frisser uit.

3. Tanden bleken bij de tandarts

Als u uw tanden witter wilt maken, is het verstandig om dit door een tandarts te laten doen. Eerst wordt er gekeken of je tanden gezond zijn, geen gaatjes hebben en of je vullingen lekt. Vervolgens wordt de huidige kleur van uw tanden beoordeeld. Uw tandarts zal dan met u bespreken of het bleken van uw tanden in Zaandam de beste oplossing is en of u het gewenste resultaat behaalt.

4. Methoden om je tanden witter te maken

Er zijn verschillende bleekmethoden om tanden witter te maken. Tanden kunnen bijvoorbeeld van binnen of van buiten worden gebleekt. Het bleken van tanden aan de binnenkant wordt gedaan met “dode” tanden. De tandarts opent de tand. Een pasta met bleekmiddel wordt vervolgens aangebracht op de verkleurde dode tand. Deze pasta heeft een witmakend effect voor een paar dagen. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, wordt de tand afgesloten met een permanente vulling.

Het uitwendig bleken van tanden wordt gedaan met “levende” tanden. Dit gebeurt vaak bij lokale verkleuringen. De tandarts gebruikt concentraties peroxide, waarna het bleken wordt uitgevoerd met een bleeklamp of een laser. Deze methode kan tand- en tandvleesgevoeligheid veroorzaken. Overleg met uw tandarts welke methode voor u geschikt is.

5. Tanden bleken, hoeveel kost het?

Wilt u uw tanden laten bleken in Zaandam en bent u benieuwd wat het bleken van uw tanden kost? Voor een indicatie van de kosten, kunt u kijken naar de informatiepagina van KT3 tandartsen.

Bekijk onze andere blogs!

Comments are closed.