Openstaande facturen kunnen op den duur vervelende gevolgen hebben voor uw onderneming. Het is daarom belangrijk dat klanten hun rekeningen op tijd betalen. Maar wat als dit niet het geval is? Er zijn 4 redenen waarom het verstandig is om een ​​incassobureau bij jou in de buurt in te schakelen.

1. Het leidt tot snellere resultaten

Het innen van onbetaalde facturen is een dagelijkse bezigheid voor een incassobureau in Rotterdam. Met de jarenlange opgebouwde ervaring op dit gebied is het vaak mogelijk om een ​​opdrachtgever vrij snel (zonder tussenkomst van de rechter) te laten betalen. Door terugboekingen uit te stellen, krijg je vaak een sneller resultaat en minder van de negatieve impact van terugboekingen op je cashflow.

2. Er wordt een compleet bestand samengesteld

Het inschakelen van het incassobureau leidt in de minnelijke procedure vaak al tot een succesvolle betaling. Werkt het onverwachts niet? Dan biedt het nog minstens een ander belangrijk voordeel: het incassobureau heeft al een dossier samengesteld dat volledig is en voldoet aan alle wet- en regelgeving. Dit bestand is nuttig voor u wanneer u uiteindelijk besluit om juridische stappen te ondernemen. Wanneer u volledige documentatie heeft, vergroot u de kans dat de rechter uiteindelijk in uw voordeel beslist.

3. Je bent wettelijk beschermd

Bij het innen van onbetaalde facturen komt veel wet- en regelgeving om de hoek kijken. Voor een leek op dit gebied kan het erg moeilijk zijn om te weten wat de juiste procedures zijn als het gaat om het innen van rekeningen. Gelukkig weet een incassobureau dit maar al te goed. U kunt er als klant dus vanuit gaan dat u juridisch goed beschermd bent.

4. Het werkt als een stok achter de deur

Wist u dat het inschakelen van een incassobureau indirect ook gevolgen heeft voor andere klanten? Als bekend is dat uw bedrijf snel genoeg een incassobureau inschakelt, is de kans groot dat klanten sneller betalen. U hoeft dus niet altijd een incassobureau in te schakelen om het effect hiervan te zien!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.