Werken medewerkers steeds vaker vanuit huis in plaats van op kantoor? Dan moet je ook thuis een passende werkplek inrichten. In dit artikel vind je advies over het inrichten van je thuiskantoor, wat je als werkgever kan faciliteren en hoe je een inspirerende thuiswerkplek creëert.

1. Een thuiswerkplek inrichten: hoe faciliteer je dit

Veel thuiswerkers beginnen op de bank of aan de keukentafel. Het gaat een tijdje goed, maar na een tijdje zullen de eerste klachten de kop opsteken. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn doordat je medewerker niet rechtop zit.

Een goede thuiswerkplek bestaat daarom in ieder geval uit een goede bureaustoel, een goede tafel en goede verlichting.

Voor het werken met computers en beeldschermen gelden dezelfde regels als op kantoor. Zo moet het scherm in een hoek van 90 graden staan ​​en moet er altijd een lichthoek zijn (een raam aan de zijkant en niet voor of achter je scherm).

2. Bureau of tafel

Elke thuiswerkplek heeft een bureau. Een eettafel is ook voldoende, want als deze groot genoeg is, biedt deze voldoende ruimte om ook als werkplek te functioneren. Zorg dat je werkplek opgeruimd is, dat geeft meer rust. Onnodige spullen kunnen achter kastdeurtjes of in enkele manden worden opgeborgen. Ben je nog op zoek naar een mooi bureau of tafel voor je thuiswerkplek? Bekijk dan eens deze fijne selectie tafels en bureaus.

3. Verlicht de werkplek

Niemand werkt graag in een (te) donkere kamer. Licht tast de productiviteit aan en je wil ook kleine lettertjes kunnen lezen. Het helpt ook vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Daglicht is een van de belangrijkste lichtbronnen.

Droom je en kijk je naar buiten tijdens je werk? Liever niet. Werk je met je gezicht naar het raam, dan is het contrast tussen het felle licht van buiten en je computer- of laptopscherm veel te groot. Je ogen moeten zich steeds aanpassen en dit zorgt voor (oog)vermoeidheid. Zorg dat je voor het raam zit en liefst niet te dichtbij. Extra licht nodig en benieuwd welke lampen je het beste kunt kiezen voor jouw werkplek? Lees hier meer tips over goede verlichting op je werkplek.

4. Een goede stoel

Naast een bureau of tafel is een goede stoel op je werkplek onmisbaar. Je brengt immers vele uren achter je beeldscherm door. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je nek- en rugklachten. Maar je wilt natuurlijk ook een stoel die er goed uitziet en past bij je interieur. Goed nieuws, want deze eisen gaan hand in hand. Met deze bureaustoelen creëer je eenvoudig een stijlvolle werkplek in huis.

5. Doe-het-zelf thuiskantoor

Voor iedereen die na twee jaar thuiswerken nog steeds niet de perfecte plek heeft gevonden om te zoomen: ga zelf aan de slag! Kies voor een zowel praktisch als mooi bureau, je kan het helemaal zelf indelen. Zeker als je het een likje verf geeft in een kleur waar je vrolijk van wordt. Je kan het zelf zo gek maken als je wil. Lees hier meer tips over het inrichten van een gezonde thuiswerkplek.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.