Hoe houd ik mijn bamboevloer schoon? Help!

Zie je het al voor je: Je hebt pasgeleden jouw perfecte bamboevloer in de badkamer net helemaal schoon gemaakt. Je bent er zo onwijs blij mee maar voor dat je het weet is het al te laat: Je lieve dochter besloot dat de mooie witte badkamertegels goed als teken canvas gebruikt konden worden én voor een extra speciaal effect nam ze gelijk even de vloer mee…  De hond die na een duik in de welbekende prutsloot, net even iets te vroeg besloot zijn natte haren uit te wapperen…  Zulke bekende voorbeelden en helaas maar waar, er zijn er nog veel meer.

Speciaal daarvoor is deze blog op Roozenstra geschreven, waarin we  jou precies uitleggen hoe je jouw bamboevloer het aller beste schoon kunt maken en vooral… HOUDEN!

1. De bamboevloer vegen

Laten we bij het begin beginnen. Het is erg belangrijk dat de bamboevloer periodiek even geveegd wordt. Dit kan bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks gedaan worden. Zand, vuil, stof, enzovoorts. Het komt allemaal vroeger of later op de vloer terecht en als niemand het weghaalt, blijft het daar nog wel even liggen. Vegen, vegen, vegen dus. Je kunt dit het beste doen met een gewone, zachte bezem welke geschikt is voor normaal binnen gebruik. Hierdoor voorkom je dat je de vloer per ongeluk beschadigd. Denk daarna eens goed na over hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Een zoldervloer krijgt veel minder te verduren dan de hal. Een vloer die intensief gebruikt wordt, maar niet vaak genoeg geveegd wordt, kan ook sneller beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan zandkorrels of kleine steentjes die krassen veroorzaken. Dat wil je niet hebben.

2. Het stofzuigen van de bamboevloer

Een bijkomend voordeel van de bamboevloer in de badkamer is dat je deze ook gewoon kunt stofzuigen. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je beschadigingen voorkomt. Gebruikt dus enkel een goed mondstuk welke écht geschikt is voor houten- en bamboevloeren. Heb je deze niet? Pak dan gewoon even de bezem.

3. Hoe dweil ik een bamboevloer?

Vegen en stofzuigen doet een hoop, maar niet alles. Om jouw bamboevloer echt perfect schoon te houden, moet je deze ook af en toe even in het sop zetten. Dweilen dus. Wanneer je dit doet, is het erg belangrijk dat je wel een zeep gebruikt die speciaal ontworpen is voor bamboevloeren. Wil je hier niet te veel moeite voor doen? Geen probleem. In dat geval raden wij aan om eens contact op te nemen met de Bamboeparketshop Zij hebben een speciale bamboevloer onderhoud service en een bamboevloer schuur service.

Hoe houd ik mijn bamboevloer schoon Help! Afbeelding in de tekst

4. Help! Ik heb vlekken op de bamboevloer

Als iemand een vlek heeft gemaakt op de badkamer bamboevloer, dan is het in de meeste gevallen het beste om zo snel mogelijk actie te ondernemen. pak een zachte, droge of licht vochtige doek en gebruik deze allereerst om al het vocht te verwijderen. Vocht kan namelijk verkleuring in de vloer veroorzaken, als het niet op tijd wordt weggehaald. Maak een vochtige plek dus in ieder geval zo snel mogelijk droog. Voel je na het droog maken nog een plakkerig stuk op de vloer? Bijvoorbeeld wanneer de cola gemorst is. Dan kun je deze wederom het beste behandelen door de vloer even goed te dweilen. Zorg er nogmaals voor dat je wel een speciaal voor bamboevloeren gemaakte zeep gebruikt.

5. Nog één laatste tip voor jouw bamboevloer

Wil jij de bamboevloer even goed schoon maken? Dan wil je waarschijnlijk ook even alle meubels etc. opzij zetten. Til deze indien dit het geval is, altijd op! Het schuiven van meubilair over de vloer is namelijk krasoorzaak #1. Is een meubelstuk niet op te tillen doordat deze te zwaar is? Probeer dan even of je een theedoek tussen het contactpunt van de vloer en het meubelstuk kunt krijgen. Als deze het volledige contact wegneemt, kun je het meubelstuk geheel naar wens alle kanten op schuiven.

Comments are closed.